onsdag 12 oktober 2011

Judaskyssen

Författare: Anna Grue
Antal sidor: 388
Mitt betyg: * * * *

Handling:
Innerst inne anar konstlärarinnan Ursula Olesen att det är för bra för att vara sant. Den unge och snygge Jakob, kan han verkligen vara förälskad i henne? De målar upp storslagna planer för sin gemensamma framtid och hon börjar försiktigt tro på kärleken.
Så en dag är Jakob borta, hennes bankkonton är tömda och han spårlöst försvunnen.
Mitt i all sin förtvivlan inser Ursula att hon måste handla snabbt. Kontakta polisen vill hon inte, det känns alltför förödmjukande som medelålders kvinna att ha utsatts för en solochvårare. I stället väljer hon att tala med pappan till en av sina elever. Med Dan Sommerdahls diskreta hjälp är hon fast besluten att finna Jakob.
Den första frågan de ställs inför är vem Jakob Heurlin egentligen är . Kvinnor över hela landet vittnar om samma sak: en ung man - den stora kärleken - har lyckats lura av dem enorma summor. Dan Sommerdahl förstår att den till synes banala historien har många mörka sidor och att det inte är helt ofarligt att jobba sig in mot dess kärna.........


Min bedömning:
En riktigt bra deckarhistoria med en helt underbar knorr på slutet. The bad guy får faktiskt lite hjältegloria. Dan Sommerdahl som deckare är riktigt mänsklig med alla fel och brister man kan ha. Han kör ett högt spel med Jakob Heurlin och hur det går får ni läsa..... en helt klart läsvärd deckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar