lördag 10 mars 2012

Sköra bestar

Författare: Twani O´Dell
Antal sidor: 490
Mitt betyg: * * * * *

Handling:
När Klint och Kyles älskade pappa omkommer i en bilolycka ställs de inför ett dystert faktum: de måste lämna hem, skola och vänner i Pennsylvania för en osäker tillvaro i Arizona hos deras mamma som lämnade dem några år tidigare.
Men så erbjuder sig den förmögna äldre damen Ms Jack att ta sig an dem. Hon bor för sig själv i en stor pampig herrgård, full med dyrbar konst på väggarna och med en bestialisk tjur fritt strövande på ägorna. Bröderna förväntas plötsligt uppföra sig, konvesera vid matbordet och klä sig propert. För sextonårige Klint, skolans basebollhjälte, blr det en svår omställning. Han sluter sig inom sig själv och blir alltmer håglös, medan Kyle inte kan låta bli att fascineras av den nya miljön.
Även för Ms Jack tar livet en rejäl vändning. Ju mer hon börjar känna för pojkarna, desto mer väcks hennes minnen från en dammig tjurfäktningsaren i södra Spanien till liv.

Min bedömning:
En helt underbar berättelse. Jag längtar efter att få läsa mer. Huvudpersonerna är rikt beskrivna och du kan nästan känna doften av tjuren, dammet på arenan, värmen, glädjen, sorgen, ångesten Klint känner......precis allt. En helt underbar bok. Rekommenderas varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar