onsdag 10 augusti 2011

Älgjägarna

Författare: Per Gahrton
Antal sidor: 397
Mitt betyg: * *

Handling:
Den stridbara kvällspressjournalisten Vera Hamadi inbjuds till Svenska Jägarklubbens årliga älgjaktsvecka. Är förhoppningen att hennes närvaro på något vis skall "skydda" mot skandalreportage? Så blir det nu inte alls. Ty när den unge karriärpolitikern Niklas Törnudd - ibland kallad "nästa Olof Palme" - hittas skjuten, rapporterar hon istället från första parkett. Snabbt står det klart att dödsfallet inte är en olycka. Och motiv saknas inte. Tillsammans med sin vän, riksdagsmannen Gunnar Pärup, ger sig Vera in i jakten på en eller flera mördare. Eller är det Vera och Gunnar som är de jagade?
"Älgjägarna" är en rafflande, bitvis ömsint, humoristisk och ständigt spännande skildring av maktspelet i näringsliv och politik, av vissa historiska skeenden och naturligtvis av jakten som sådan.



Min bedömning: Snacka om ordbajseri. Så mycket ord till ingen nytta. Orden för inte handlingen nämnvärt framåt och allt känns som att det går för enkelt.
Vera skulle kunna vara intressant som person med tanke på hennes bakgrund men det lockar inte att läsa dom första böckerna. Nä, detta var ingen bok för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar