torsdag 3 maj 2012

Allt för Frankie

Författare: Maeve Binchy
Antal Sidor: 415
Mitt betyg: * * * *

Handling:
På St Jarlaths Crescent i Dublin går livet sin gilla gång. Josie och Charles arbetar, går i kyrkan och sörjer att deras son Noel valde bort prästyrket för ett tråkigt kontorsjobb. Noel bor fortfarande hemma och smygsuper för att klara av vardagen.
En dag blir Charles uppsagd från hotellet där han har arbetat hela sitt liv. Samtidigt får Noel reda på att han ska bli pappa, till råga på allt med en kvinna som är döende i cancer och kommer att lämna honom ensam med barnet, Frankie. Den hittills lugna tillvaron ser ut att rämna.
I samma veva kommer kusin Emily på besök från USA, och lär snabbt känna alla som bor på den lilla gatan. Med sin osvikliga förmåga att hjälpa till och ställa allt till rätta får hon snabbt ordning på situationen. Då dyker socialsekreteraren Moira upp och hon tror minsann inte det minsta på Noels förmåga att uppfostra ett barn. Som tur är finns en gata full av släkt, vänner och bekanta som alla hjälps åt att ta hand om Frankie på bästa sätt.

Min bedömning:
En helt underbar berättelse. Stackars Moira har det inte lätt. Att hålla koll på Noel och alla hans vänner är en utmaning. Hon verkar också vara en väldigt missunnsam människa som inte tror något som helst gott om något. Man kanske blir lite luttrad av att jobba som socialsekreterare.
Skrattar gott åt scenen på polisstationen. Perfekt hängmatteläsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar