fredag 11 maj 2012

Pojken i hiss 54

Författare: Karin Alfredsson
Antal sidor: 303
Mitt betyg: * * * *

Handling:
Pakistan
Fullmånen är vit med skarpa kanter när 12-åriga Zubaida smyger ut i ökensanden. Hon vill få en skymt av de vackra jaktfalkarna som kommit till byn med ett schejkfölje för att jaga kragtrappfågel. Men innan hon hinner fram till falktältet blir hon tillfångatagen och inknuffad i jägarschejkens tält. På väg därifrån en stund senare blir hon upptäckt – och i samma ögonblick har hennes familj förlorat sin heder.

Dubai
På väg från en övernattning i öknen kommer mobilsamtalet till Ellen Elgs chaufför. Han är Zubaidas äldste bror och kallas nu omedelbart hem till Pakistan för att återupprätta familjens anseende. Ellen ser sin chaufför blekna, men är alltför upptagen av sina tankar på nattens dramatiska händelser för att reagera. Hon har sett en man bli torterad – och hon har bevis i sin filmkamera…….

Min bedömning:
Klart läsvärd med ett stort uns av sanning i berättelsen. Känns spännande i slutet att få en massa fakta om hur situationen är i Förenade Arabemiraten. Fruktansvärt att sådana här saker pågår och att man inget kan/vill göra. Ellen Elg känns trovärdig men lite naiv. Blir nog att söka upp dom andra böckerna av samma författare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar