onsdag 8 juni 2011

Miss Mary Bennets självständighet

Författare: Colleen McCullogh
Antal sidor: 341
Mitt betyg:* * *

Handling: När modern dör är Mary Bennet för första gången fri att bestämma över sitt liv. Hon är trettioåtta år, en vacker och bildad kvinna- och hon är full av ovanliga idéer.
Istället för att flytta till någon av sina systrar fattar Mary ett beslut som kommer som en chock för omgivningen. Inspirerad av den provokative och anonyme journalisten Argus, beger hon sig ensam på en resa genom England för att kartlägga de fattigas villkor.
Det självpåtagna uppdraget blir betydligt äventyrligare än Mary tänkt sig. Först snubblar hon över en gammal, obehaglig hemlighet som är långt ifrån ofarlig att röja. Sedan avslöjas vem som döljer sig bakom signaturen Argus, och hennes liv får en ny och oplanerad riktning.......
Mary Bennet träffar vi för första gången i Jane Austens Stolthet och fördom. Colleen McCullough låter sin roman ta vid tjugo år efter den odödliga klassikern. Läsaren möter flera välkända karaktärer, däribland mr Darcy, systrarna Bennet och Caroline Bingley. Belysningen är annorlunda och händelseutvecklingen lika överraskande som underhållande.


Min bedömning: En helt ok hängmattebok. Du fnissar lite åt vissa situationer och du måste läsa klart för att du är för nyfiken för att låta bli.
Tror att man har mer behållning av den här boken om man har läst Jane Austens Stolthet och fördom strax innan. Det tog en stund innan personerna blev verkliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar