lördag 11 juni 2011

Paganinikontraktet

Författare: Lars Kepler
Antal sidor: 568
Mitt betyg: * * * *

Handling: Vissa kontrakt kan man inte ens bryta genom sin död.....
Generaldirektör Carl Palmcrona hittas hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat-det finns ingenting att klättra på.
Samma dygn påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
De båda dödsfallen hade förblivit en gåta om inte kriminalkommisarie Joona Linna hade varit så fruktansvärt envis. Hans oväntade upptäckt blir inledningen på ett hastigt och våldsamt förlopp. Denna sommar står polisen inför sin farligaste prövning någonsin.



Min bedömning: Kan du bortse från alla upprepningar, alla självklara kapitelöverskrifter så är den helt klart läsvärd. Det är korta kapitel och det är bra fart i hela historien.
Jag satt mest och irriterade mig över alla upprepningar. Det hela blev väldigt tjatigt. När du har läst samma sak fast i olika omskrivningar minst fyra gånger, då kan du det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar