tisdag 24 maj 2011

Inatt är du död

Författare: Viveca Sten
Antal sidor: 375
Mitt betyg: * * *

Handling: "En kylig septemberdag hittas studenten Marcus Nielsen död i sin lägenhet i Nacka. Han hänger i en snara som fästs i takets lampkrok och han har efterlämnat ett avskedsbrev. Allting tyder på självmord. Men Marcus mamma är övertygad om att han har blivit mördad och bönfaller Nackapolisen att inte avskriva fallet. På polisstationen är situationen ansträngd- kriminalinspektör Thomas Andreasson var nära döden ett halvt år tidigare då isen utanför Sandhamn brast under hans fötter. Kommer han att kunna återhämta sig?
När polisen börjar nysta i Marcus död upptäcker man att spåren leder till militärbasen Korsö utanför Sandhamn. Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Thomas bästa vän Nora Linde försöker ta reda på mer om militärförläggningen där de hårdföra kustjägarna verkat i decennier. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?
I natt är du död är en spännande kriminalroman om hämnd, pennalism och besatthet. Det är den fjärde boken om Thomas Andreasson och Nora Linde."

Min bedömning: En alldeles lagom, lättläst och spännade kriminalare. Allteftersom du läser så kan du dra egna slutsatser och det är lite kul. Du behöver inte läsa böckerna i ordning utan det som har hänt i tidigare böcker får du reda på utan att det blir tjatigt. En klar hängmattebok.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar