lördag 14 maj 2011

Hotfullt paradis

Författare: Nora Roberts
Antal sidor: 469
Mitt betyg: * * * * *

Handling: Paradiset- det var hennes barndomshem, det var här hon tillbringat de svåra uppväxtåren efter moderns oförklarliga försvinnande. Jo Ellen Hathaway, som nu är en framgångsrik fotograf och reser över hela världen, trodde att hon för alltid hade lämnat den platsen bakom sig.
Så börjar någon skicka foton, närbilder av henne själv tagna med dold kamera. Hon grips av panik, men sansar sig och intalar sig att fotografen är någon okänd beundrare. Så kommer brevet med det chockerande innehållet, ett foto av hennes sedan länge försvunna mor- naken, vacker och död. Jo Ellen bryter samman, men beslutar sig så för att återvända hem till ön utanför Georgias kust.
Barndomshotellet är nu hotell och drivs av hennes bror med hjälp av fadern, systern och en avlägsen släkting, och Jo dras åter in i det komplicerade familjemönster hon försökt glömma. Hon återupptar kontakten med några gamla goda vänner och känner så småningom lugnare och säkrare. Men den som drev henne hit förföljer henne. Paradiset visar sig vara den allra farligaste platsen........

Min bedömning: Total sträckläsning! Det gick inte att lägga ifrån sig boken. Det var spännande, roligt, makabert, sorgligt, fnissigt, ja helt enkelt en Nora Robertsbok. Slutet var ganska givet men resten av boken var helt underbar. Klart läsvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar