lördag 16 april 2011

Kungarnas krig

Författare: George RR Martin
Antal sidor: 728
Mitt betyg: * * *


Handling: Tredje delen av Sagan om is och eld. "Sedan kung Robert dött betrakat sig hans bror Stannis som arvtagare och även den yngre brodern Renly vill bära kungakronan. Och de är inte ensamma om sina anspråk. I Norden samlas styrkor kring Robb Stark på Vinterhed och i Södern finns draklordens dotter och hennes tre drakar. Alla hotar de järntronen där Roberts lille son sitter. Men bakom pojken står hans mor, drottning Cersei, vacker, intelligent och hänsynslös.
Det pågår ett krig där man inte kan lita ens på sina vänner, där segern går till den som äger det vassaste stålet och det hårdaste hjärtat och där döden vandrar i natten. Brodermord, blodskam och svartkonst, en prinsessa förklädd till tiggarpojke, en livmedikus som besitter ett dödligt gift och stråtrövare som lämnar bergen för att hemsöka dalen. När kung slåss mot kung darrar landet i fasa".

Min bedömning: en väldigt lång och intrigrik berättelse. Det gäller att hålla reda på vem som är vem och vilket hus dom tillhör. Det händer massor men boken känns seg emellanåt. Men samtidigt måste jag läsa sista delen för att få reda på slutet. Så det är en läsvärd serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar