torsdag 16 februari 2012

Flickan från ingenstans

Författare: Justin Cronin
Antal sidor: 907
Mitt betyg: * * * * * *

Handling:
Det otänkbara inträffar: Ett topphemligt amerikanskt militärexperiment går fel och ett livsfarligt virus sprider sig ohämmat. Katastrofen är ett faktum och snart har världen för alltid förändrats.
Allt som återstår för de chockade överlevarna är en kamp för tillvaron som präglas av en rädsla för mörkret, för döden och för ett öde värre än så. I detta undantagstillstånd söker två personer efter en säker plats där de kan gömma sig. Det är FB-agenten Brad Wolgast och den föräldralösa sexåringen Amy Harper Bellafonte, som lyckades rymma från militärbasen strax innan det fruktansvärda hände.
Wolgast är fast besluten att skydda Amy. Men för Amy är detta bara början på en mycket längre resa, en resa över tid och rymd, mot tiden och platsen där hon måste avlsuta det som aldrig borde ha påbörjats.

Min bedömning:
En gastkramande och helspännande bok från sida ett till 900. Det går inte att lägga ifrån sig boken. Den påminner lite om Stephen Kings Pestens tid men ändå inte. Den får sex stjärnor av fem möjliga, så bra är den. Jag som inte brukar hitta fel i berättelserna har hittat ett, inget allvarligt men ändå........du får läsa boken så får vi se om du också hittar felet.
Stephen King: "Läs denna bok och den vanliga världen försvinner." Det stämmer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar