tisdag 1 november 2011

En skör tråd

Författare: Jeffrey Deaver
Antal sidor: 462
Mitt betyg: * * * * *

Handling:
Manhattans elnät utsätts för ett hemskt attentat. Allt pekar på att det är fråga om en terrorattack. Det finns knappast något bättre sätt att ta New Yorks invånare som gisslan än att använda stadens elnät som vapen - osynligt men ändå allestädes närvarande. Medan FBI och CIA försöker avgöra huruvida det är frågan om religösa fanatiker eller miljöaktivister som ligger bakom undersöker Lincoln Rhyme, Amelia Sachs och Ron Pulaski det rätstekniska materialet i ett försök att förutse och förhindra nästa attack.
Elektricitet är mer än energi som förser staden med ljus, liv och rörelse - den är också livsfarlig, något som Rhyme och resten av stadens invånare får känna på. Nästan allt kan göras strömförande och ge upphov till en dödande elchock. Rhyme ställs inför en kyligt beräknande och brutal mördare. Eller är de fler än en? Det står hur som helst helt klart att det trygga, självklara och invanda när som helst kan transformeras till ett elektriskt inferno.
Samtidigt som elektriciteten löper amok i New York kopplas Rhyme bokstavligen in på en uppmärksammad utredning nere i Mexiko och får korn på en av de mest svårfångade skurkar han träffat på: Urmakaren. Ska han lyckas komma undan även denna gång?
Dessa två massiva utredningar sätter Rhyme under hård press och tär på hans redan vacklande hälsa: hans kanske svåraste motståndare.


Min bedömning: LÄS! LÄS! LÄS!
Så fruktansvärt bra! Varje kapitel avslutas med en cliffhanger som gör att du vill läsa lite till, och lite till.....
Jeffrey Deaver är en superb författare som verkligen vet hur man bygger upp spänningen och du tror att du har ett hum om hur det kommer att sluta. Men icke......du blir lika lurad varje gång.....
Jag är avundsjuk på dig som ännu inte har läst den här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar