tisdag 22 november 2011

Lilla stjärna

Författare: John Ajvide Lindqvist
Antal sidor: 445
Mitt betyg: * * * *

Handling:
Ett spädbarn, en liten flicka hittas övergiven i en grop i skogen och växer upp gömd i en källare. Hon har en enastående förmåga: hon kan sjunga helt rent, och härma all musik hon hör. Men hon är sluten i sig själv och utåt uttrycker hon varken känslor eller önskningar.
Samtidigt föds en flicka i en alldeles vanlig familj. Hon har inga speciella förmågor, är inte enastående på något sätt. Hon är precis som alla andra - möjligtvis lite fulare, lite tjockare, lite konstigare. Lite mer utanför.
Det dröjer fjorton år innan de två flickorna möts. Tillsammans sätter de igång en serie händelser som leder fram till Allsång, kaos och ett annat liv.
Och de är inte längre ensamma.
Lilla stjärna är en roman om utanförskap, en uppgörelse med vuxenvärldens svek och en påminnelse om det anlag till ondska som finns hos oss alla.



Min bedömning:
Du får inte vara kräsmagad när du läser den här boken. En splatterfilm fast i bokformat. Det  är gastkramande otäckt och jag har svårt att läsa vissa avsnitt. Vissa avsnitt är rent ut sagt, äckliga! Men bortsett från det så är boken läsvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar