tisdag 17 januari 2012

Livet deluxe

Författare: Jens Lapidus
Antal sidor: 494
Mitt betyg: * * * * *

Handling:
Jens Lapidus har lärt oss se Stockholm på ett nytt sätt. Lärt oss vilka det är som verkligen bestämmer i stan, och var gränsliljerna går. Men nu ritas kartan om. En hitman har fått ett uppdrag. Natalie, bossen Radovans dotter, får en helt ny karriär utstakad för sig utan att egentligen vilja det. JW, en gammal bekant som suttit på kåken sedan Snabba cash, är snart ute. Och han får en ny vän som verkligen inte är någon vän. Jorge Royale alias J-boy Bernadotte alias Rymmarn planerar en sista storstilad comeback med ett rån som ska få alla andra rån att framstå som dagislek.
De vill inte leva vilket liv som helst. De vill leva livet deluxe.

Min bedömning:
Jag skulle inte klara av att vara på fel sida lagen. Alldeles för nervpirrigt och stressigt. Boken är lättläst och du kommer lätt in i handlingen.
Småskrattar lite åt Jorge och hans problem med vägmaskinen. Inte bara vägmaskinen strular för honom utan även allt runtomkring strular för honom också. Stackarn!
Är fascinerad av JW:s planerande med pengatvättar och dylikt. Undrar om det skulle gå att göra i verkligheten? Tänker inte försöka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar