torsdag 19 januari 2012

Den frusna trädgården

Författare: Kristin Hannah
Antal sidor: 397
Mitt betyg: * * * * *

Handling:
"Meredith genomfors av en rysning. Hon mindes plötsligt hur det hade varit en gång i tiden: modern brukade komma in till dem på kvällen och berätta förunderliga sagor om stenhjärtan och frusna träd och tranor som svalde stjärnljus. Alltid i mörkret. Hennes röst lika magisk då som den var nu. Den förde dem samman en stund, men nästa morgon var samhörigheten borta och historierna nämndes aldrig med ett ord."

Systrarna Whitson är så olika två syskon kan bli. Meredith har stannat kvar i den trygga lilla småstaden, gift sig, skaffat barn och så småningom övertagit ansvaret för familjens äppelodling. Den rastlösa, orädda Nina är däremot på ständig resa till världens oroshärdar i sitt yrke som krigsfotograf.
När systrarnas far plötsligt blir svårt sjuk återvänder de till barndomshemmet och konfronteras med sin kyliga, avståndstagande mor, Anya. Nina blir besatt av att få henne att berätta hela den hemlighetsfulla saga hon så många gånger har påbörjat för sina döttrar, men aldrig riktigt lyckats avsluta. Därmed inleds en omskakande resa genom moderns ryska förflutna som kommer att ställa systrarnas tillvaro i ett nytt ljus. En insikt som kommer att ändra deras uppfattning om vilka de själva är.

Min bedömning:
Kommer på mig själv i början att skumläsa texten men ju längre jag läser, desto mer fångad blir. Kristin Hannah har gjort det igen. Vilken bok! Vilken story! Helt underbar!
Tårarna bara trillar på slutet fast det är amerikanskt så det är äckligt........helt klart läsvärd.
Ser redan fram emot nästa bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar