tisdag 1 oktober 2013

Kvinnan utan egenskaper

Författare: Niklas Ekdal
Antal sidor: 423
Mitt betyg: * * * *

Handling:

En ung pojke i Skåne utsätts för ett fruktansvärt övergrepp. Som vuxen är han ett psykiskt vrak och bearbetar det förflutna genom skriva noveller. Hans psykiater My Bring är den enda som får läsa de märkliga berättelserna. Finns det någon sanning bakom dem eller är det bara fantasier i en sjuk mans hjärna?
När patienten mördas samtidigt som Mys tonårsdotter Juni försvinner i Oxford rämnar tillvaron. Tillsammans  med sin närmaste väninna, polisen Johanna Tott, tvingas My konfrontera krafter som har både vetenskapen, staten och kapitalet på sin sida. De inser att något som hände för femtio år sedan i folkhemmets Sverige har kopplingar till det som idag sker i England. För att rädda Juni måste My och Johanna kliva in i ett mörker som hotar att förgöra dem båda.






Min bedömning:

Det handlar om etik, moral och medicin på hög nivå. Stundtals är det riktigt spännande och gastkramande men det räcker inte hela vägen fram. Jag kan inte sätta fingret på vad som saknas men saknas något gör det. Jag får inte riktigt grepp om huvudpersonerna och ibland går allting för lätt för dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar