tisdag 1 oktober 2013

Barnmorskan i Hope River

Författare: Patricia Harman
Antal sidor: 431
Mitt betyg: * * * *

Handling:

Barnmorskan Patience Murphy har en livsuppgift: att vägleda mödrar genom förlossningens plågor och hjälpa barn till världen. I 30-talets karga West Virginia är fattigdomen utbredd och behovet av hjälp stort. Patience tar jobbet som ingen annan vill ha, hjälper dem som behöver det mest och som inte har pengar att betala med. Men Patience bär på en hemlighet som hon inte vågar berätta för någon. En hemlighet så fruktansvärd att hon tar avstånd från alla som vill komma henne nära.

Barnmorskan i Hope River är en ärlig och gripande historia som pulserar av historisk trovärdighet. Med inställningen att alla är lika mycket värda hjälper Patience utsatta i de livsfarliga gruvorna och tar sig an den svarta flickan Bitsy - en vänskap som sticker i ögonen på Ku Klux Klan.






Min bedömning:

Även om jag själv aldrig fått egna barn, är jag tacksam över att sjukvården har gått framåt på alla sätt. Det måste ha varit hårt att vara med barn och sedan föda det på 30-talet. Många måste ju ha dött i komplikationer och liknande. Men boken är hoppingivande trots alla svarta stråk och svårigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar