måndag 19 augusti 2013

Jag tjänar inte

Författare: Jenny Åkervall
Antal sidor: 367
Mitt betyg: * * *

Handling:

Psykiatern Anna Sager balanserar på utbrändhetens gräns. Hon orkar inte längre engagera sig i sina patienter, något som är frustrerande och direkt ödesdigert. Hemma är maken alltmer missnöjd. Han tycker sig dra hela lasset med vardag, villa och ungar. När Anna kontaktas av Säpo för att göra en farlighetsbedömning av en stalker som trakasserar en av landets ministrar låter det som en välkommen nystart.

Emre Oktan är nybakad pressekreterare i regeringskansliet och kämpar i motvind med en lynnig statsminister och vikande opinionssiffror. Anonyma mejl börjar dyka upp med avslöjande bilder av centrala personer inom politik och näringsliv. Emre blir tvungen att följa spåret från källan Non serviam - och Anna dras djupare in i ett politiskt maktspel där hon själv riskerar att bli offret.






Min bedömning:

 Det är många trådar åt alla håll och kanter och författaren verkar ha svårt för att bestämma sig för vad boken ska handla om, politik, relationer, stalkning som fenomen eller vad som är rätt och fel i samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar