måndag 5 november 2012

Lämna världen

Författare: Douglas Kennedy
Antal sidor: 470
Mitt betyg: * * * * *

Handling:
På sin trettonde födelsedag svär Jane inför sina föräldrar och sig själv att aldrig gifta sig och skaffa barn, att aldrig fastna i samma hjulspår som de och upprepa det dystra och förbittrade liv de har levt. Hon utbildar sig, inleder en akademisk karriär och tycks under många år befinna sig mycket långt från att stadga sig. Men livet går sina egna vägar och en dag förälskar hon sig i den excentriske Theo, blir oväntat gravid och gläds, trots sin ungdoms föresatser och trots att hon och Theo håller på att glida isär, åt moderskapet. Dottern Emily är en fantastisk gåva i en för övrigt turbulent tid.

Men vissa gåvor är bara till låns.

Lämna världen är en fängslande roman om ödets nyckfullhet, och om en kvinnas kamp för att överleva den värsta av alla förluster. Om att lämna världen, och om att finna en väg för att återvända.

Min bedömning:
En fängslande tegelstensroman. Men den är riktigt bra. Jag kunde inte sluta läsa utan ville hela tiden fortsätta. Du får inte reda på allt som händer utan det är mer antydningar för att sedan explodera i händelser. Du sitter och svär över urbota dumma karlar och starka, envisa fruntimmer. Man ska inte gå emot magkänslan! Den är jätteviktig att följa.
En ny författare som jag kommer att läsa med stort nöje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar