onsdag 14 november 2012

Förändringens vindar

Författare: Douglas Kennedy
Antal sidor: 475
Mitt betyg: * * * * *

Handling:

Det är i slutet av 1960-talet. Hannah Buchan har precis börjat på universitetet och runt henne blåser förändringens vindar. Alla, inklusive Hannahs föräldrar, engagerar sig proteströrelsen och demonsterar mot kriget i Vietnam. Alla utom Hannah.
När Hannah blir förälskad i Dan och börjar leva ett traditionellt liv, som läkarhustru i småstaden, är det om en omvänd revolt. Inom kort har hon skapat sig exakt det trygga förutsägbara liv hon eftersträvat. Och ändå....ändå är hon inte helt tillfreds. Då Tobias Judson dyker upp i hennes liv kan bara en sak hända.....
Tobias är ung, begåvad, vänsterradikal och attraktiv - och hans besök råkar infalla medan Dan är bortrest. Det börjar som en passionerad kärleksaffär, kittlande förbjuden upplevelse, men förvandlas till något mycket farligare när det verkliga skälet till Tobias besök uppdagas.
Trettio år senare. Hannah har sedan länge förpassat den riskfyllda historien med Tobias Judson till minnets innersta vrår. Hon tänker nästan aldrig på det som hände - eller på det som kunde ha hänt. Inte förrän Tobias på nytt uppenbarar sig i hennes liv.....

Min bedömning:
Tänk att en händelse för trettio år sen kan hoppa upp och bita en i arslet. Helt otroligt. Det är en fängslande berättelse som inte släpper taget om dig, från sida ett till sidan 375.  Du bara måste fortsätta en stund till. Det händer grejer mest hela tiden. Läsvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar