måndag 12 september 2011

Tigerkvinnan

Författare: Katerina Janouch
Antal sidor: 445
Mitt betyg: * * *




Handling:
Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren. Cecilia återgår till barnmorskejobbet på förlossningen och barnen till sina aktiviteter.Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia känner sig pressad från alla håll.
Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man har tänkt sig?
Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i familjens brevlåda. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra – och vem är det i så fall som hotar mor och dotter?
Cecilia känner sig mer och mer orolig. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude – hennes barn.



Min bedömning:
Det händer inget, det händer inget, det händer inget fast egentligen händer det en hel del på vägen, precis som det är i livet. Fast för mig som inte kan få barn så var det en jobbig bok att läsa, tänker inte läsa dom andra i samma serie.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar