måndag 12 september 2011

Moderspassion

Författare: Majgull Axelsson
Antal sidor: 444
Mitt betyg: * * * *

Handling:
Höststormarna drar in över Arvika och regnet vräker ner. För att rädda sig undan de allt hårdare vindarna och det hastigt stigande vattnet blir några förbipasserande tvungna att ta sin tillflykt till vägkrogen Sallys Café och restaurang i väntan på att bli evakuerade. I skuggan av ovädersnatten får vi deras livsberättelser.
I centrum står vägkrogens ägarinna Minna som det senaste året levt med en förlamande lögn. Här finns också den ordkarge Tyrone från räddningstjänsten, det ständigt förorättade restaurangbiträdet Anette, Ritva från lokaltidningen och Marguerite, en alkoholiserad före detta Dramatenskådespelerska samt hennes man, den arrogante ekonomiprofessorn Henrik.
Moderspassion är en berättelse om föräldraskap i allmänhet, och moderskap i synnerhet, om att förtränga och vägra se, om att bära generationers skuld och skam, men också om längtan efter tillhörighet och gemenskap.



Min bedömning:
En bok från Arvika måste jag ju läsa då jag växte upp där. Det var kul att få läsa om Sallys Café och fantisera om vart den kunde ligga. Kände igen några ställen och många var nya och påhittade. Helt ok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar