måndag 14 januari 2013

När morgondagen gryr

Författare: Ann Moore
Antal sidor: 415
Mitt betyg: * * * *

Handling:
Gracelin O´Malley lämnade 1847 hungersnödens och fattigdomens Irland tillsammans med sin dotter Mary Kate för en strapatsrik resa över Atlanten. Hon är fast besluten att skapa sig en ny och bättre tillvaro i den nya världen. I New York City blir hon varse de irländska immigranternas hårda verklighet, men hon försöker anpassa sig till sitt nya hemland medan hon kämpar för att komma över förlusten av sin älskade.
Sedan hon nu också återförenats med sin lille son börjar hon den långa färden över den amerikanska kontinenten. Målet är San Francisco. Där väntar kapten Reinders, mannen som bett om hennes hand och som kan ge henne och barnen den trygghet hon alltid saknat. Men när hon slutligen anländer är han inte där.
Staden är en farlig plats för en ensam kvinna med två små barn. Gracelin erbjuds arbete som hushållerska hos en framstående läkare, hon får en bostad till sig och barnen och livet ter sig ganska ljust. Men nya svårigheter väntar när hon blir indragen i en härva av svek och bedrägerier. Så småningom upptäcker Gracelin att det finns en man i staden som kommer att förändra livet för henne och många i hennes omgivning....

Min bedömning:
Jag skulle helt klart gått in i väggen efter att ha upplevt allt vad Gracelin gör. Det är hela tiden någonting som händer. Skönt att det var sista boken för jag orkar inte med mer rättrådighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar