tisdag 18 december 2012

Processen

Författare: John Grisham
Antal sidor: 458
Mitt betyg: * * * *

Handling:
I tjugo år har Oscar Finley och Wally Figg lyckats få sin lilla advokatbyrå att överleva. Mindre fall och lite udda knep håller dem flytande medan de väntar på den stora chansen. Men när den utbrände och berusade David Zink knackar på dörren inleds en ny era. David visar sig vara ett ungt stjärnskott som hoppat av från en av Chicagos största juristfirmor. Snart blir han byråns tredje advokat.
Nu känner Finley och FIgg sig redo för ett rejält fall. Då de hör talas om kolestrolmedicinen Krayoxx ser de sin chans. Krayoxx används av överviktiga och inbringar varje år en förmögenhet åt sitt läkemedelsföretag. Men ryktet säger att många användare drabbats av hjärtattack.
Wally känner vittringen av pengar. Det verkar nästan för bra för att vara sant. Allt som behövs är att hänga på en massstämning som en annan byrå jobbar med. Och att hitta klienter förstås....


Min bedömning:
Läskiga och giriga advokater. Tänk, att det går till så här. Hoppas det inte är likadant i Sverige. Tempot är rappt berättat och huvudpersonerna blir verkliga ju längre du läser. Det är svårt att lägga ifrån sig boken. Men nu har jag läst flera böcker av John Grisham, och han skriver om advokater mest hela tiden, så nu behöver jag inte läsa fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar