onsdag 21 december 2011

Svärdets makt

Författare: George R.R Martin
Antal sidor: 961
Mitt betyg: * * * *

Handling:
Äventyr och hjältedåd, vänskap, kärlek och förräderi i en magisk medeltida värld.
Joffrey av huset Lannister sitter på järntronen i Kungshamn, en bortskämd pojke som regerar över de sju konungarikena. Lord Stannis är besegrad medan lord Reinly har dött under mystiska omständigheter. Men Robb Stark vinner hela tiden nya framgångar i kriget och spelar ett högt spel i kampen mot Joffrey och huset Lannister.
Längst upp i norr ligger muren av is som ska skydda de sju konugarikena mot den eviga kölden och okända faror. Bakom muren lever ett isolerat rövarfolk efter sina egna lagar. Men tillsammans med en hord mytiska varelser, vålnader och gengångare, vandrar rövarfolket nu över Frosttändernas gudsförgätna fjällvidder och vidare söderut.
Daenerys stormfödd, drottning i exil, är också på väg mot de sju konungarikena och med sig har hon de tre sista drakarna i världen. Längs vägen samlar hon ihop allt större styrkor för att en dag med eldens hjälp kunna erövra järntronen för gott.
Vem kan sia om framtiden när is möter eld?



Min bedömning:
En helt fantastisk bok, vilken värld, vilken fantasi att hitta på allt. Mycket politik, förräderi på hög nivå, kärlek, vackra riddare och fagra men hjälplösa prinsessor, åh jag älskar det! Kan det bli en bok till?
Hittar också mängder med namn till blivande illerkullar..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar