fredag 9 december 2011

Kan du säga shibbolet?

Författare: Marjaneh Bakhtiari
Antal sidor: 422
Mitt betyg: * * * *

Handling:
Möt familjen Abbasi - den svenska integrationspolitikens dream team. Familjens fyra medlemmar bor i en gul villa i den välartade villaförorten Oxie utanför Malmö. Pappa Merhdad har ett bra jobb på universitet och döttrarna pratar utmärkt svenska.
Men idyllen rubbas den dag då äldsta dottern Parisa kräver att få åka till släkten i Iran för att ta bilder till sitt projektarbete, något som garanterat kommer att höja hennes betyg. Inom kort är inte bara Parisa på plats i den främmande staden Tehran, utan även hennes vettskrämda lillasyster Baran.
Samtidigt går Sverige in i mångkulturåret och integrationsdebatterna rasar runt om i landet, något som kommer att förändra situationen på hemmaplan för hela familjen.


Min bedömning:
En rolig bok. Lite lagom spännande.Boken är skriven med glimten i ögat men ändå med kritik om hur Sverige behandlar sina invandrare/blattar. Sitter lite med andan i halsen under tiden systrarna är i Iran. Fast jag undrar hur och om Shamsi och Max kom hem? Boken slutar lite sorgligt och frågande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar