måndag 9 september 2013

Sekten

Författare: Peter Phol
Antal sidor: 253
Mitt betyg: * * * *

Handling:

Ett glassplitter. Ett öga som inte vill läka på en liten, liten flicka. Familjen får kontakt med en healer, Guds moder, som tar sig an hela familjen - det onda ska drivas ut. Långsamt dras familjen in i sektens liv. Åtta år senare är familjen splittrad i två fientliga hälfter och ytterligare år av rättegångar återstår.

Peter Pohl har skrivit en skakande barnskildring. Berättelsen bygger på telefonsamtal, tidningsartiklar, radioprogram och samtal med några av de inblandade. Det är uppskakande läsning för alla som vill sätta sig in i hur livet i en sekt kan se ut och försöka förstå vilka mekanismer det är som får människor att ge sig in i ett sådant liv.






Min bedömning:

Det är skrämmande hur "enkelt" en människa kan få kontroll över en annan människa. Att man frivilligt lägger ifrån sig sitt logiska tänkande och inte förstår eller inser det ologiska i allt som sägs. Och att då dra in barn i det hela....näe, usch, fy, stackars människor.
Undrar om det går att spärra en sektledare på psyket? Undrar vad som driver en sektledare egentligen, den kan ju inte må så bra själv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar