söndag 26 augusti 2012

Jag ska ge dig hela världen

Författare: Chufo Lloréns
Antal sidor: 736
Mitt betyg: * * * * *

Handling:
Året är 1052 och den artonårige lycksökaren Marti Barbany står framför Barcelonas stadsmurar. Han har kommit för att inkassera arvet efter sin avlidne far och för att starta ett nytt liv i den stora metropolen. Det dröjer inte länge förrän han är en framgångsrik förrättningsman, men för att få sitt hjärtas utvalda - styvdottern till grevens finansrådgivare - måste han först vara en regelrätt medborgare av Barcelona. Den mäktige finansrådgivaren har dock sina egna motiv och motarbetar honom intensivt. Parallellt följer vi greven av Barcelona, som väljer kärleken före plikten. Den förbjudna kärlekens drivkraft leder staden in i ett farligt politiskt spel.

Jag ska ge dig hela världen är en storslagen berättelse med ett rikt persongalleri som innehåller karaktärer av alla de slag från den blomstrande samhället. Med en berättelse som rymmer vänskap, passion, lidande, avundsjuka, ära och hämnd tecknar författaren en levande bild av den epok som gjorde Barcelona till den mäktigaste handelspunkten vid Medelhavet.



Min bedömning:
Det är här en bok som är fascinerande och läsvärd. Berättelsen har ett uns av sanning i sig vilket ger det hela en spännande touch.Det tar några 100 sidor innan karaktärerna börjar leva men sedan kan du nästan inte sluta läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar