söndag 3 juni 2012

Kråkornas fest

Författare: George R.R Martin
Antal sidor: 734
Mitt betyg: * * * *

Handling:
Efter århundrade av bittra strider råder en osäker vapenvila i de sju konungarikena. Den åttaårige Tommen sitter på järntronen men det är hans mor, den maktgalna Cersei Lannister, som i praktiken regerar.

På Järnöarna smider huset Greyjoy nya planer, i Dornien vill huset Martelll hämnas prins Oberyns död, medan Brienne, jungfrun av Tarth, beger sig iväg på det omöjliga uppdraget att söka efter Sansa Stark. Och över havet färdas envisa rykten om att draklordens dotter fortfarande lever.

Tiden är kommer för de visa och de ärelystna, för de starka och de svekfulla, för ädlingar och ofrälse, för magiker och mördare, för de rättrogna och de fredlösa. De mänskliga asätarna är inte sena att samlas och nya intriger uppstår och farliga allianser bildas när krafter från det förflutna dyker upp igen i spåren efter strider och sprider kaos, beredda att än en gång ta upp kampen om järntronen.

Till kråkornas fest är många inbjudna men bara ett fåtal överlever.



Min bedömning:
Fjärde boken i serien Sagan om is och eld. Får erkänna att jag kommer inte ihåg allt som har hänt och alla som det berättas om. Men det är en fascinerande tid det berättas om och gillar du lite riddare, prinsessor och dylikt, så är serien väldigt läsvärd.
Böckerna ligger till grund för serien "Game of Thrones". Funderar starkt på att försöka få tag på den serien och se den på datorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar