onsdag 6 juni 2012

Kärt barn

Författare: Joanne Harris
Antal sidor: 473
Mitt betyg: * * * * *

Handling:
Det var en gång en änka som hade tre söner, och deras namn var Svart, Brun och Blå. Svart var den äldste, lynnig och aggresiv. Brun var mellanbarnet, blyg och trög. Men Blå var sin mors favorit. Och han var en mördare.

BB har en egen hemsida; badguysrock, där han lever ut sina fantasier och hyllar sina idoler. På hemisdan planerar han helt öppet att utföra det perfekta brottet, samtidigt som han skriver på en berättelse om blueeyedboy, hans eget alias på nätet. Blueeyedboy är inte som andra och har haft en tuff barndom, med en sträng och överbeskyddande mor. Men vad är sanning och vad är fiktion? Har BB verkligen misshandlats svårt? Är modern verkligen den hemska tyrann hon utmålats som? Och vem är Albertine, flickan som kommenterar hans inlägg och som verkar känna till vissa händelser i hans förflutna?
Med Kärt barn tar Joanne Harris steget fullt ut i trhillergenren och åstadkommer en isande psykologisk spänningsroman med många oväntade vändningar. För vem är egentligen offer och förövare i den här historien där inga inblandade röjer sina egentliga identiteter?



Min bedömning:
Brr, vilken läskig mamma och vilken läskig historia. Debuten som författare till spänningsromaner gör Joanne Harris med bravur. Jag gillade även hennes andra böcker såsom En doft av apelsin, Det franska lantköket, Karamellskorna med flera. Ibland är det lite svårt att hänga med då det rör sig i både nutid och dåtid. Jag blir totalt grundlurad om vem som berättar egentligen. Slutet är bara så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar