fredag 1 november 2013

Mannen från bergen

Författare: Kjell Eriksson
Antal sidor: 415
Mitt betyg: * * *

Handling:

Manuel Alavez liv slås i spillror, när hans ena bror dör under dramatiska omständigheter och den andre hamnar i svenskt fängelse. Båda lurades de av en främling. Det indianfolk bröderna tillhör kallar en sådan man för "mannen från bergen." Det är en man som lockar med rikedom men istället tar din själ.

Manuel lämnar Mexiko och tar sig till Sverige. Han hittar de två män som orsakat familjens olycka på restaurang Dakar i Uppsala. Där härskar Slobodan Andersson tillsammans med sin medhjälpare Armas.

På Dakar arbetar också Eva Willman, en arbetslös postkassörska som äntligen fått ett nytt jobb och hoppas kunna skapa ett bättre liv för sig och sina två tonårssöner.

Men en dag hittas Armas i Fyrisån med halsen avskuren. Mördaren har också från hans axel karvat bort en tatuering föreställande en märklig figur som förbryllar polisen.

Mordet utlöser en kedja av händelser som rör sig kring restaurangen vid ån. Kriminalinspektör Ann Lindell tvingas jaga en skuggestalt som kanske är ute efter flera personer.



Min bedömning:

Njae, det går att läsa den men den lämnar inga spår efter sig. Så fantastiskt bra tycker jag inte att den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar