fredag 15 augusti 2014

En dans på rosor

Författare: Reginald Hill
Antal sidor: 315
Mitt betyg: * * * *

Handling:

När Patrick Aldermanns gamla faster Florence faller ihop död i sin rosenrabatt blir han ensam arvtagare till Rosemount House och dess stora ägor. Och ingenting kunde väl passa en naturälskande livsnjutare bättre än att få en av landets mest fantastiska trädgårdar att ströva omkring i.
Men lyckan blir inte långvarig.
Någon i omgivningen fattar misstankar och tipsar kriminalkommissarie Peter Pascoe om att allt inte står rätt till. När han undersöker saken närmare finner han ett oroväckande antal märkliga dödsfall som på ett eller annat sätt har gynnat Patrick.
Medan överintendent Andy Dalziel är fullt upptagen på annat håll tvingas Peter Pascoe brottas med ett av sina mer svårlösta problem. Är den till synes så sympatiske Patrick Aldermann en man som bara haft osedvanlig tur här i livet? Eller är han en kallblodig mördare som inte skyr några medel för att få det han vill ha?






Min bedömning:

Berättelsen är välskriven och intrigen är bra. Slutet är något oväntat. Däremot har jag lite svårt att förstå deras underfundigheter mellan varandra. En helt ok deckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar