fredag 11 april 2014

Snälla pappa, nej

Författare: Stuart Howarth
Antal sidor: 224
Mitt betyg: * * * *

Handling:

Stuarts högsta önskan var att hans styvfar skulle älska honom, men han fick veta att han var för stygg för att vara värd att älskas.

Stuart Howarth spenderade de första trettio åren av sitt liv i ett psykiskt och fysiskt helvete. Efter år av känslomässig tortyr och förtvivlan kände Stuart vid trettiotvå års ålder ett överväldigande behov av att åter träffa sin styvfar. Han sökte försoning, men möttes av samma grymma man. Ursinnet, smärtan och förvirringen kokade över i Stuarts hjärna och han dödade sin styvfar.

Stuart försökte inte dölja sitt brott utan tog fullt ansvar för sina handlingar. När hans historia berättades i rätten gjorde den så starkt intryck att han fick minimistraff, två år på Strangewayfängelset i Manchester. Men i fängelset föll Stuart offer för fängelsevakternas terror, vilket ledde till att stämde både Inrikesdepartementet och fängelset, och vann.

Detta är historien om en liten pojke som växte upp till en modig man som vägrade vara ett offer.






Min bedömning:

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva då orden inte räcker till riktigt. Det är en stark och fängslande berättelse. Otroligt vilken styrka vissa människor har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar