måndag 23 juli 2012

Shakespeares hemlighet

Författare: Jennifer Lee Carrell
Antal sidor: 446
Mitt betyg: * * * *

Handling:
Strax innan premiären av London Globe Theatre´s uppsättning av Hamlet får Kate Stanley, regissör och Shakespeareforskare, ett oväntat besök. Det är hennes excentriska gamla lärare, Rosalind Howard, som har sökt upp henne för att ge henne en liten ask och för att berätta om en sensationell upptäckt hon har gjort. Men innan Kate får veta vad det är brinner teatern ner till grunden och i askan hittas Roz död - mördad på exakt samma besynnerliga vis som Hamlets far i dramat.

I asken hittar Kate den första biten i ett Shakespeareskt pussel, en ledtråd som leder henne ut på en livsfarlig skattjakt. Från London till Harvard till den amerikanska västern - i ett rasande tempo för att undfly en mördare - dechiffrerar hon en allt mer lockande räcka ledtrådar gömda i Shakespeares egna ord, ledtrådar som kan avslöja en av världslitteraturens största hemligheter.

Min bedömning:
Det går fort, riktigt fort. Här gäller det att hänga med i svängar. Tror jag hade haft störra nöje av boken om jag varit mer insatt i Shakespeare.....men det var intressant läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar